Фудбал

(резултати, стрелци) ПРВ ПОРАЗ НА ЛИДЕРОТ!

Екипата Влазними јуниор првпат сезонава доживеа пораз. Подобар од неа, со резултат 2:1, беше тимот Стрела, на мечот во Ерековци. Стрелци: Зоран Секирски 22. и 61. (Стрела) – Денис Шабаноски 28. (Влазними јуниор). И покрај поразот, Влазними е лидер на табелата во А-групата на Општинската лига од ОФС Прилеп.

РЕЗУЛТАТИ: Стрела Ерековци – Влазними јуниор Пресил 2:1 (Зоран Секирски 2 – Денис Шабаноски), Братство Големо Коњари – Пролетер Прилеп 3:0, Млекар Мало Коњари – Тризла Прилеп 1:2 (Сашко Најдоски – Димитар Колароски, Виктор Ристески), Напредок Круешани – Обршани 1:7 (Николче Ѓоргоски – Никифор Ујгуноски, Николче Ѓоргоски автогол, Виктор Глушески 2, Виктор Ѓорески, Гоце Ефтинџиоски, Филип Нацески),

ТАБЕЛА

СЛЕДНО 10. КОЛО: Пролетер – Стрела, Влазними – Напредок, Обршани – Млекар, Тризла – Братство.

ГРУПА Б

Во оваа група, лидерот Кадица Забрчани немаше проблем на игралишето „Могила“ во Прилеп. Таму со 7:0 го совлада домашниот тим Прилеп сити. Беше 13. коло од Б-групата на Општинската лига од ОФС Прилеп.

РЕЗУЛТАТИ: Прилеп сити – Кадица Забрчани 0:7 (Леонардо Силјаноски, Рубинчо Велески, Христијан Петрески, Давид Царулески, Ангел Барлески автогол, Благојче Јорданоски, Горан Базеркоски), Кадино – Корзо Прилеп 6:0 (Миле Талески 2, Бојан Самарџиоски 2, Петар Митрески, Димитар Грозданоски), Боротино – Динамо Мажучиште 1:2 (Антонио Најдоски – Мирослав Трпкоски, Славе Тодороски), Мукос Дреновци – Црвена ѕвезда Сенокос 1:0 (Миле Стојчески).

ТАБЕЛА

СЛЕДНО 14. КОЛО: Црвена ѕвезда – Боротино, Динамо – Кадино, Корзо – Прилеп сити, Кадица – Гарван Десово.

 

Од категоријата

МНОГУ НОВИ ВО ПОБЕДА!

Зоран Иге

СО НОВ ТРЕНЕР И ИГРАЧИ УТРЕ НА ГРАДСКИ ВО ПРИЛЕП

Зоран Иге

НА ЧЕТИРИ ЈАЗИКА ПРЕНЕСУВАНО КАКО А. ПАНДЕВ ЈА СОВЛАДА ПОБЕДА

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе