Живот

Живот

(видео) „МОМИНОК“ И ГОСТИТЕ ЈА ОДУШЕВИЈА ПРИЛЕПСКАТА ПУБЛИКА

Зоран Иге
Во саботата (21 октомври) НУЦК „Марко Цепенков“ организираше годишен концерт на КУД „Моминок“ од Прилеп. Гости на вечерта беа Стефче Стојковски, КУД „Братство“ од Источна...
Живот

(фото+видео) НИКОДИНСКА ВЕСЕЛБА НА ИЛИНДЕН

Зоран Иге
  По повод православниот празник Св. пророк Илија (Илинден) во црквата „Св. Атанас“ во Никодин- Прилепско,  во присуство на многубројни верници се служеше  утринска литургија, ...
Живот

(видео) КОНЦЕРТ ЗА ГОЛЕМИ И МАЛИ

Зоран Иге
Првпат во Прилеп се претставија Битолскиот дувачки оркестар и оркестарот на Државното музичко училиште од Битола со нешто сосем ново, најпознатите музички теми од најпопуларните...
Живот

ПОВИК ЗА ПОМОШ ЗА ДОИЗГРАДБА НА МАНАСТИРОТ ВО ЗАГОРАНИ!

Зоран Иге
Одборот при манастирот „Св. Никола“ во с. Загорани презема активности за доизградба на манастирскиот конак (соби за престој на 2 кат над трпезаријата). За оваа...
Живот

(ФОТО) ПОЕНТИ ОД КНИГАТА „ЧЕСТ И ВЕСТ“ ОД НОВИНАРОТ ТАЧКО ЛОКВЕНЕЦ!

Зоран Иге
Во Градската библиотека „Борка Талески“ во Прилеп беше промоцијата на „Чест и вест“, книга од новинарот Тачко Локвенец, починат пред неполни две години на 79-годишна...
Живот

ПРИЛЕПСКИТЕ НОВИНАРИ СО БОЈКОТ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА НОВИНАРИ НА МАКЕДОНИЈА

Зоран Иге
Актуелниот претседател на ЗНМ Младен Чадиковски, денеска требаше да оствари средба со нас, прилепските новинари и сниматели и да побара втор мандат на претстојното изборно...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе