Кошарка

(видео) ОВА ГО НЕМА ВО НБА, А СЕ СЛУЧИ ВО ПРИЛЕП!

Веќе објавивме дека Мега баскет со 72:61 го совлада тимот МЗТ Уни банка. Но во салата на ООУ „Добре Јованоски“ во Прилеп се случи и нешто несекејдневно – играч постигна две „тројки“ од огромна далечина, од близу 25 метри. Со шут од пред сопствениот кош го погоди противничкиот. Ова му успеа на 19-годишниот Бојан Стојановски, член на МЗТ Уни банка. Сите се фаќаа за глава – и домашните и гостите и публиката.

– Претходно имам постигнато неколку „тројки“ од половина терен, но од ваква далечина, а и двапати на ист меч како синоќа во Прилеп, ми се нема случено. Ретко е ова. Не секој добива шанса двапати да шутне на истекот на времето, а не пак двапати да погоди – вели Бојан Стојановски.

Тој синоќа беше најефикасен за МЗТ Уни банка – со четири „тројки“ и вкупно 17 поени.

 

Од категоријата

(фото, состави, поени) ПРИЛЕПСКИОТ КАКО НБА-ТИМ ЗА КУМАНОВЦИ!

Зоран Иге

ВЕЧЕРВА РАБОТНИЧКИ ВО ПРИЛЕП

Зоран Иге

ИСКУСЕН, НО НЕ И НЕПОБЕДЛИВ РИВАЛ ЗА МЕГА БАСКЕТ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе