Фудбал

(фото, видео)ТУРНИР: ВЕСТ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВА САЛА ВО ПРИЛЕП!

Вечерва во салата „Ристе Ристески – Ричко“ во Прилеп почна и сениорскиот дел од Хуманитарниот турнир во мал фудбал „Свети Никола“. Многубројната публика, покрај интересните дуели, имаше можност да слушне најнова вест за изградба на нова спортска сала во Прилеп. Ова, при свеченото отворање на турнирот, го најави градоначалникот д-р Борче Јовчески. Дознаваме дека веќе се почнати активностите кон оваа цел.

МИНУТА ПОЧИТ ЗА ПЕРКАНОСКИ

Пред почетокот на првиот меч, присутните со едноминутно молчење му оддадоа почит на неодамна починатиот Љупчо Перканоски, сопственик на компанијата „Автоконтрол“. Беше голем поддржувач на спортот, поранешен фудбалер. 

РEЗУЛТАТИ

Џулијано – Црнилиште 2:1 пенали, (2:2)

Дино 99 – Тим Јосифов 3:0 (службено)

АСП Пак – Комфи ангел 4:0

Гостилница „Кај Мече“ – Поречки квалитет 3:0 (службено)

Лимонада – Ролетар Боби/Кике дизајн 4:0

Теута – Мај плејс 3:5

РАСПОРЕД ЗА УТРЕ (НЕДЕЛА)

18:00 – Солдерс – Зобома

18:45 – Tea Aндреа/Хајв кафе – Бучин

19:30 – Теа Андреа/Хајв кафе – БП Метал

20:15 – За наш Прилеп – Пролетер

21:00 – Фасада Чајник – Скара „Кај Балче

21:45 – Портал БТ – Мај плејс

Видео-извештај на линкот:

 

 

Од категоријата

ПРИЛЕП: КОИ НОВОСТИ ОД НОВАТА ФУДБАЛСКА ШКОЛА?

Зоран Иге

ПОЛНА ТРИБИНА ЗА ПЕЛАГОНИСКАТА ПРЕСМЕТКА!

Зоран Иге

(фото, состави, резултати) ПОБЕДА Е ПОГОРЕ НА ТАБЕЛАТА!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе