Шах

Шах

ВЕЛЕСКИ ПОДОБАР ОД 60 КОНКУРЕНТИ НА ПРВЕНСТВОТО НА МАКЕДОНИЈА!

Зоран Иге
Во Скопје, во Хотелот „Континентал“, заврши Отвореното шаховско првенство на Македонија, со учество на 67 шахисти. Меѓу нив беше прилепчанецот ФМ Роберт Велески. Иако на...
Шах

ИГРАЧ НА ПРИЛЕП Е НА ПАТ ДА СТАНЕ СВЕТСКИ ПРВАК!

Зоран Иге
Во септември 2021 година Шаховскиот клуб Прилеп одигра во Европскиот шаховски клупски куп во Струга, а еден од неговите членови беше 15-годишниот Индиец, велемајсторот Домарају...
Шах

НОВ УСПЕХ НА ПРИЛЕПЧАНЕЦОТ СТАНОЈОСКИ!

Зоран Иге
Денешното издание на Меѓународниот шаховски брзопотезен турнир „Алкалоид ОПЕН“ во Скопје донесе нов голем успех на велемајсторот Звонко Станојоски. Прилепчанецот е на високото второ место,...
Шах

ПРИЛЕПЧАНЕЦОТ СТАНОЈОСКИ ВТОР МЕЃУ 173 УЧЕСНИЦИ!

Зоран Иге
Одличен пласман за прилепскиот велемајстор Звонко Станојоски, на вчерашното второ издаnie од Меѓународниот брзопотезен шаховски турнир „МАТ 2024“ во Прилеп, во СОУ “Орде Чопела”. Тој е...
Шах

(фото) И ДАНЕЦ НА ТУРНИРОТ ВО ПРИЛЕП!

Зоран Иге
Денеска е ден на шахот во Прилеп, затоа што во СОУ “Орде Чопела” се одржува второто издание на Меѓународниот брзопотезен турнир “МАТ”, посветен на починатите...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе