Шах

НА ВРВОТ ТРОЈЦА ПРИЛЕПЧАНИ, А ПОД НИВ 78 ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА!

Третото издание на рапид-турнирот „Езерски бисер“ во Охрид, помина во доминација на прилепските шахисти. Меѓу 81 учесник победник е Дејан Ѓорѓиески (Пелагон) со 8 поени, пред Марјан Дамчески (Пелагон) и Кире Николоски (Прилеп) со по 7,5. Подолу се претставници на клубови од Охрид (Ласкер), Скопје (Алкалоид,  Гамбит и Гази Баба), Струга (Струга), Битола (Штајниц и Шах-шех), Гостивар (Гостивар), Куманово (Теута), како и други шахисти од Прилеп, членови на клубовите Прилеп, Пелагон и Прилапон.

За прилепчаните е важна и организацијата на следниот меѓународен рапид-турнир „МАТ 2024“, на 18 февруари, во СОУ „Орде Чопела“.

 

 

Од категоријата

СТРАНЦИ ВО БИТКАТА ЗА МАКЕДОНСКИ ШАМПИОН!

Зоран Иге

ПРИЛЕПЧАНИ ВО БОРБА ЗА 150 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ!

Зоран Иге

ДЕТЕ ГИ ПОБЕДИ СИТЕ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе