Шах

ВАР-СИСТЕМ И ВО ШАХОТ?

По фудбалот, кошарката, ракометот, тенисот и други спортови, ВАР-систем е на повидок и во шахот. Пробно е употребен во Белград, на Меѓународниот велемајсторски турнир за шахистки. На турнирот, на кој беа учеснички од Србија, Украина, Кина, Полска и Индија, ВАР-системот очекуваше спорни ситуации, како на пример – допрена, а непоместена фигура.

Заклучоци околу ова се чекаат од Светската шаховска федерација (ФИДЕ).

Од категоријата

ИТАЛИЈАНСКАТА ПАДОВА Е ПРОТИВНИК НА ПРИЛЕПЧАНИТЕ!

Зоран Иге

ВЕЛЕСКИ ДЕВЕТТИ ВО БУГАРИЈА

Зоран Иге

ПРИЛЕПЧАНЕЦ ПОДОБАР ОД 151 УЧЕСНИК!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе