Фудбал

ДВАНАЕСЕТ ИГРАЧИ ПОМАЛКУ ОД ЛАНИ!

Статистиката нуди бројки кои можат да се толкуваат. Во врска со претходната второлигашка сезона 2023/24, на 31 меч (30 во основната фаза, 1 во баражот за опстанок), за екипата Победа настапија 36 фудбалери. Тоа е намалување за 12 во споредба со прволигашката сезона 2022/23, кога одиграа вкупно 48. Помал број не значи проблем, ами обратно – оптимален број, можност за повисоко ниво на уиграност на екипата. Над 20 настапи имаат: Бојан Ивчески (28), Давид Дебрешлиоски (27), Христијан Поп-Антоски (25), Давор Богевски (24), Леонид Кофиловски (23), Дарио Спиркоски (22) и Ивица Трајкоски (20). Еве ги и другите: Антонио Столевски (18), Горан Димоски, Димитар Шаркоски (16), Иван Николоски, Филип Димоски, Беким Алимоски, Марко Ристов (15), Стефан Спиркоски, Лука Петејчук, Никола Сарески, Дестан Адили (14), Јорданчо Наумоски (12), Мартин Талески, Филип Стомнароски, Константино Горгиовски (13), Салим Арифи, Димитри Кочоски (11), Амил Табаковиќ, Александар Новески (10), Христијан Кукески, Дарко Грозданоски (8), Марио Тасески, Игор Паноски, Анатолиј Петејчук (7), Кристи Крајоски, Мартин Миланоски (3), Давид Паскоски, Валентин Белески (2), Филип Спиркоски (1).

Во пролетниот дел ги немаше, а само во есенскиот дел одиграа 14-мина: Иван Николоски, Филип Стомнароски, Димитри Кочоски, Филип Димоски, Јорданчо Наумоски, Христијан Кукески, Анатолиј Петејчук, Дарко Грозданоски, Филип Спиркоски, Беким Алимоски, Константино Горгиовски, Валентин Белески, Мартин Миланоски и Игор Паноски. Есента не беа, а само во пролетниот дел одиграа 9-мина: Никола Сарески, Горан Димоски, Марко Ристов, Димитар Шаркоски, Александар Новески, Дестан Адили, Кристи Крајоски, Марио Тасески и Давид Паскоски.

СТРЕЛЦИ

5 – Давид Дебрешлиоски

4 – Филип Димоски

3 – Филип Стомнароски, Дестан Адили

2 – Дарко Грозданоски, Анатолиј Петејчук, Беким Алимоски, Димитар Шаркоски

1 – Јорданчо Наумоски, Филип Спиркоски, Амил Табаковиќ, Константино Горгиовски, Бојан Ивчески, Горан Димоски, Ивица Трајкоски.

Од категоријата

СПРЕМААТ НОВО ЧУДО!

Зоран Иге

КОНСОЛИДАЦИЈА ВО ПОБЕДА

Зоран Иге

(фото) МЕЧОТ ШТО ПОЧНА ВО САБОТАТА, ЗАВРШИ ДЕНЕСКА!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе