Шах

ЃОРЃИЕСКИ 14 МЕЧА БЕЗ ПОРАЗ!

Одржано е шестото издание на шаховскиот турнир „Гран-при Прилеп 2022“, со триумф на Дејан Ѓорѓиески. На 14 партии освои 13 поени, постигнувајќи 12 победи и две реми, без пораз. Втор е ИМ Тони Кироски со 12 поени, трет младиот Матеј Ѕвездакоски со 10,5 колку што има и Кире Николоски на 4. место. Ѓорѓиески вторпат е најдобар во досегашната серија турнири. Претходно двдпати победник беше и Кире Николоски, додека по еднаш првото место им припадна на ИМ Тони Кироски и на Мартин Николовски.

Следниот турнир е во јуни.

Од категоријата

ВАР-СИСТЕМ И ВО ШАХОТ?

Зоран Иге

СВЕТСКИ ТАЛЕНТ САКА ДА ДОЈДЕ ВО ПРИЛЕП, НО ПРОБЛЕМ СЕ ПАРИТЕ

Зоран Иге

СИЛЕН ОТПОР ОД ПРИЛЕПСКИОТ ТИМ

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе