Шах

ВЕЛЕСКИ ДЕВЕТТИ ВО БУГАРИЈА

Прилепскиот фидемајстор Роберт Велески беше единствен македонски претставник на Петтиот меѓународен шаховски турнир „Џуни“ во Приморско, Бугарија. Меѓу 49 учесници е на 9. место по одиграните девет кола по Швајцарски систем. Солиден пласман, но може да се каже дека се очекуваше и повеќе од него, со оглед на тоа што ја имаше стартната прва позиција со 2167 рејтинг-поени, пред Петер Фашнахт од Андора со 2149. Велески загуби две партии, ремизира на три, а постигна четири победи, за 5,5 поени. Учествуваа шахисти од Бугарија, Андора, Молдавија, Македонија, Русија, Турција, Украина и САД.

Победи Бугаринот Огњан Стојчев со седум поени.

Од категоријата

ПРИЛЕП ГО ДОБИ ВТОРОТО ДЕРБИ

Зоран Иге

САМО ОВДЕ ИМА БОРБА НА 12 ПРОТИВ 79-ГОДИШНИК!

Зоран Иге

ГРЦИ, СРБИ И БУГАРИ ВО ПРИЛЕП!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе