70 години ракомет во Прилеп

ЛИСТИ НА НАЈДОБРИ РАКОМЕТАРКИ И РАКОМЕТАРИ НА ПРИЛЕП!

Некогаш беше традиција на разни избори на спортисти на Прилеп. Се избираа спортисти од страна на медиуми, како од весникот „Народен глас“, од Центарот за печат и радио, од Радио Соник, од компанијата Тутунски комбинат, а за главен избор се сметаше тој од СИЗ за физичка култура.

Во книгата „Монографија на прилепскиот ракомет и на РК Тутунски комбинат“ од новинарот Миле Талески, има ранг-листи на најдобрите ракометарки и ракометари на Тутунски комбинат. Првите рангирања во книгата се однесуваат на периодот  меѓу 1972 и 1995 година. Списокот 10 најдобри ракометарки е следниот: Вера Стојаноска, Снежана Наумоска, Гордана Цветаноска, Сузана Ангелеска, Вера Мојсоска, Весна Ангелеска, Елизабета Атанасоска, Силвана Карбеска, Виолета Јованоска, Татјана Лозаноска. Списокот 10 најдобри ракометари е: Димитар Богданоски, Стеван Николоски, Орде Илиески, Тошко Арапчески, Бранко Арсоски, Пеце Велјаноски, Влатко Коруноски, Миле Нешкоски, Петар Кузманоски, Гоце Бозароски.

Изборот е врз основа на рангирањата од весникот „Тутунски лист“ кој почнува да излегува од 1972 година.

Од категоријата

ОД НИЕДНА САЛА ДО ДВЕ И ОБРАТНО!

Зоран Иге

НАТПРЕВАР СЕ ПРЕКИНА, ПА ПО 9 ГОДИНИ СЕ ДОИГРА ВО ПРИЛЕП!

Зоран Иге

ПРВО ПРВЕНСТВОТО ПОЧНА, ПА КЛУБОТ СЕ ФОРМИРА!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе