Пинг-понг

ЗАТИШЈЕ ПРЕД ДЕРБИТО

СУПЕР ЛИГА

Во Супер лигата за два дена се одиграа четири кола. Еве ги резултатите на Младост 96. Во 4. коло Младост 96 Вардар 4:1 (Ѓорѓе Борчиќ 2, Андреј Лашкоски, Антонио Стомнароски), Младост 96 – Крива Паланка 2007 4:0 (Ѓорѓе Борчиќ 2, Антонио Стомнароски, Давид Јоноски), Младост 96 – Младост 4:1 (Ѓорѓе Борчиќ 2, Антонио Стомнароски 2 – Ѓоко Јочкоски), Младост 96 – Берово 4:3 (Ѓорѓе Борчиќ 2, Антонио Стомнароски, Ѓорѓе Борчиќ/Андреј Лашкоски). Еве ги резултатите на Младост. Младост – Крива Паланка 2007 4:1 (Ѓоко Јочкоски 2, Дамјан Стојчев, Нико Доага), Младост – Берово 4:2 (Дамјан Стојчев, Ѓоко Јочкоски 2,  Лука Стојчев), Младост – Шампион ФА 4:1 (Ѓоко Јочкоски 2, Лука Стојчев, Дамјан Стојчев).

ТАБЕЛА

Веќе во следните кола е разрешницата околу тоа кој ќе биде есенски првак. Сосема на крајот е дербито на непоразените, Младост 96 – Крива Паланка, дерби кое ќе биде во салата на СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ во Прилеп. СЛЕДНИ КОЛА (12 ноември), 8. КОЛО: Младост 96 – Шампион ФА, Младост – Крива Паланка, 9. КОЛО: Младост 96 – Крива Паланка, Младост – Телеком нец 2.

ПРВА ЛИГА

И во Првата лига беа четири кола. Прво Прилеп со 3:4 загуби од Радовиш (партиите ги освоија Мартин Калески, Теодор Волкановски и Александар Штаргоски), Потоа беше победата од 4:1 над Борец (Мартин Калески 2, Теодор Волкановски 2). Понатаму Прилеп – Телеком нец 2:4 (Мартин Калески, Теодор Волкановски). На крајот Прилеп – Рисови 4:1 (Мартин Калески 2, Теодор Волкановски 2).

ТАБЕЛА

СЛЕДНИ КОЛА (12 ноември), 8. КОЛО: Прилеп – Берово 2, 9. КОЛО: Прилеп – Дебар Маало.

Од категоријата

НОВ ТРЕНЕР ВО ПРИЛЕПСКИОТ КЛУБ

Зоран Иге

ПРИЛЕП Е МЕГДАН ЗА УЧЕСНИЦИ ОД 6 ДРЖАВИ!

Зоран Иге

УТРЕ ЗАВРШУВА ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА ПРИЛЕПСКИОТ ТУРНИР!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе