70 години ракомет во Прилеп

70 години ракомет во Прилеп

ПРИЛЕП СО ТИМ ВО БАЛКАНСКАТА ЛИГА

Зоран Иге
Ракометот е меѓу омилените спортови во Прилеп, поради резултатите и натпреварите што се паметат. Покрај машкиот, во градот добри екипи имало и во женскиот ракомет....
70 години ракомет во Прилеп

ВО ПРИЛЕП ДОЈДЕ НАЈДОБРАТА СВЕТСКА РАКОМЕТАРКА!

Зоран Иге
Кога имаше избори на најдобрите од 20 век, за најдобра ракометарка на светот беше избрана Светлана Китиќ, репрезентативка на Југославија и членка на белградски Раднички....
70 години ракомет во Прилеп

СТРАОТЕН ШУТ ЗА КРШЕЊЕ СТАТИВИ!

Зоран Иге
За Илија Димоски – Мајсторо (1939-2008) јавноста низ целиот простор на некогашната Југославија знае дека е еден од најдобрите фудбалери на позицијата десен бек. Но,...
70 години ракомет во Прилеп

ПРВО ПРВЕНСТВОТО ПОЧНА, ПА КЛУБОТ СЕ ФОРМИРА!

Зоран Иге
Којзнае дали некогаш се случило, но тогаш се случи. Доцна есента, дури на 25 октомври 1992 година својот прв настап во Втората женска ракометна лига...
70 години ракомет во Прилеп

ПРИЛЕПСКИОТ КЛУБ СО 8 ПОБЕДИ ВО ЕВРОПА!

Зоран Иге
Во прилепскиот женски ракомет, ако во рамките на некогашната Југославија клуб со најголеми постигнувања е Тутунски комбинат, во периодот на самостојна Македонија тоа е Жито...
70 години ракомет во Прилеп

БОРБА ЗА ТИТУЛА ПРЕД ДА ПОЧНЕ ПРВЕНСТВОТО!?

Зоран Иге
Насловот е чуден и се однесува на настаните помеѓу два ракометни натпреварувачки система, летото 1992 година. Тогаш сите македонски екипи го напуштија системот од федеративната...
70 години ракомет во Прилеп

КАКО СЕ НАСОБРАА 4000 ГЛЕДАЧИ В САЛА?

Зоран Иге
Пролетта и почетокот од летото носат разврска во спортските натпреварувања. Голема радост Прилеп доживеа во 1988 година. Тогаш покрај машки, градот доби и женски претставник...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе