Фудбал

ПРВОЛИГАШКИ ФУДБАЛЕРИ НА ПРИЛЕПСКИОТ СТАДИОН!

Одмор е во фудбалските клубови, но фудбалерите не мируваат и одржуваат индивидуални тренинзи или во мали групи. На Градскиот стадион „Гоце Делчев“ во Прилеп, околу теренот кој се чува и дотерува за следната сезона, забележавме неколкумина членови на прволигашки клубови. Тука е голманот Дарко Тофилоски (Беса), играчите од средниот ред Даниел Карчески (Тиквеш), Дарко Анѓелески (Силекс) и Јорданчо Наумоски (Пелистер). Во врска со претстојното првенство, дознаваме дека Тофилоски сигурно продолжува во Беса, исто како и Анѓелески во Силекс, додека Јорданчо Наумоски очекува продолжување на договорот со Пелистер (заедно со другите прилепчани таму – Марио Наумоски, Давид Јошески, Марио Дебрешлиоски и Бојан Спиркоски). Што се однесува до Карчески, тој се раздели од Тиквеш и наскоро ќе се знае неговиот нов клуб.

Сите до пред некоја сезона беа заедно – во Победа.

Од категоријата

ПРИЛЕПСКАТА ПУБЛИКА ОДБИРА ТЕРЕН

Зоран Иге

(резултати, стрелци, табели) НОВИ ДЕВЕТ БОДА ЗА ПОБЕДА!

Зоран Иге

(резултати, состави, стрелци) ДЕЦА СТРЕЛЦИ ЗА ТРИУМФ НА ПОБЕДА, ЗА МЕСТО ПОГОРЕ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе