Шах

(ВИДЕО) КАКО ВО ПЕТОКОТ СЕ БОРЕВ СО СВЕТСКИОТ ПРВАК

Во спортската кариера и на најдобрите македонски спортисти најчесто е недостижен дуел со светски шампиони. Таа можност, во петокот, ја имаше шаховскиот велемајстор, прилепчанецот Звонко Станојоски. На Олимпијадата во Индија очи в очи се сретна со светскиот првак и еден од најдобрите во историјата на овој спорт, Норвежанецот Магнус Карлсен. Станојоски храбро се бореше со црни фигури и придонесе партијата да трае дури 69 потези.

Партијата Карлсен – Станојоски е на следниот линк:

Разговорот со велемајсторот Звонко Станојоски е на подолниот линк:

Од категоријата

ИГРАЧ НА ПРИЛЕП Е НА ПАТ ДА СТАНЕ СВЕТСКИ ПРВАК!

Зоран Иге

ВЕЛЕСКИ ГО ПРЕТСТАВУВА ПРИЛЕП ВО СКОПЈЕ!

Зоран Иге

ВЕЛЕСКИ ПОДОБАР ОД 60 КОНКУРЕНТИ НА ПРВЕНСТВОТО НА МАКЕДОНИЈА!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе