100 години фудбал во Прилеп

ВИДЕО И ФОТОГРАФИИ ОД ПРЕД 30 ГОДИНИ: ДЕРБИТО ПОБЕДА – ВАРДАР!

Поминаа точно три децении од стартот на првото државно фудбалско првенство на Македонија, кога се одигра и незаборавното дерби во Прилеп Победа – Вардар.  Тој 23 август 1992 погледите од целата држава беа кон Градскиот стадион „Гоце Делчев“ во Прилеп.

 

ПОБЕДА – ВАРДАР 1:1

Судија: Слободан Јовиќ (Кавадарци). Стрелци: Т. Наумоски 31 (Победа), С. Тодоровски 36 (Вардар).

ПОБЕДА: З. Мицевски, Ѓ. Илијовски, Б. Филипоски, М. Тодороски, Љ. Милевски, Ј. Иванов, Н. Јошески (Б. Милошески), Г. Маркоски, Т. Наумоски, М. Стојкоски, Д. Крстески (П. Митрев). Тренер: Томе Георгиев.

ВАРДАР: М. Зекир, Љ. Наумовски, М. Спасески, В. Костов, Б. Бабунски, Љ. Марковски, С. Урошевиќ (В. Ефтимов), С. Тодоровски, С. Најдоски (Г. Петрески), С. Ќириќ, С. Милошевски. Тренер: Ѓоко Хаџиевски.

 

Овде е снимката од дербито 1992

Од категоријата

ТРИБИНА ЗА СТОЕЊЕ!

Зоран Иге

(ВИДЕО) НАЈНОВА КНИГА ЗА ФУДБАЛОТ ОД ЦВЕТКО РУЛЕСКИ

Зоран Иге

ПРИЛЕПСКА ПОБЕДА НА СТАДИОНОТ „МАРАКАНА“!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе