Фудбал

ПИТУ ГУЛИ ГО ДОБИ ДЕРБИТО, РАДОСТ ВО 87. МИНУТА ВО ОБРШАНИ!

Попладнево се одиграа натпреварите од 7. коло на фудбалската Трета лига – Југ. Во Крушево, на дербито Питу Гули – Големо Коњари, домашните постигнаа победа од 3:1. Стрелци: Унча Бојаџиески 4., Беким Алимоски 67., Мартин Талески 90. – Илчо Митрески 33.). По овој исход, двете екипи се израмнија, имаат по 16 бода.  Другите резултати од 7. коло на фудбалската Трета лига – Југ: Младост – Бучин 1:5 (Андреј Цветкоски 11. – Зоран Мирчески 31., 60., 68., Мартин Стрезовски 83., Сашо Талевски 85.), Канатларци – Превалец 0:10 (Антонио Чоков 15., Александар Пановски 18., 63., 66., Живко Ѓорѓиевски 38., Кристијан Маневски 40., Бобан Дукадиновски 43., 85., Пеце Стојанов 72., 82.), Обршани – Марена 1:0 (Филип Ликоски 87.), Росоман – Вардар 0:5 (Даниел Буровски 22., Кирил Неделков 42., 68., Петар Ристовски 51., 58.), Слога – Локомотива 1:0 (Адмир Угљанин 7.).

СЛЕДНО 8. КОЛО (23 октомври во 14 ч.): Бучин – Локомотива, Вардар – Слога, Големо Коњари – Росоман, Марена – Питу Гули, Превалец – Обршани, Младост – Канатларци.

 

Од категоријата

ГЕВГЕЛИЈА: ТРЕТ ЗИМСКИ ТЕСТ ЗА ПОБЕДА

Зоран Иге

ДАЛИ СКОПЈЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ ЌЕ СЕ ОДДАЛЕЧИ ОД ПОБЕДА?

Зоран Иге

СТАРТ НА 10 СЕПТЕМВРИ?

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе