Џудо

ТРИ МЕДАЛИ ЗА ПРИЛЕПЧАНИТЕ!

Денеска во Никшиќ, Црна Гора, се одржа Меѓународен турнир во џудо „Трофеј Никшиќ”, на кој учествуваа 400 џудисти од Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска, Албанија, Словенија и Македонија. Прилепскиот клуб „Сеишин“ иако настапи со мал број џудисти, петмина, успеа да освои три медала. Теодора Илиоска го зеде златото, Тамара Илиоска и Марко Ацески среброто.

Убава соработка меѓу џудо-клубовите од балканските држави. Пред две недели џудисти од седум држави, меѓу кои и од Црна Гора, учествуваа на Меѓународниот џудо-турнир „Прилеп град-херој Цевитана куп“.

 

Од категоријата

ЕДЕН КЛУБ ВО ЕДЕН ДЕН СОБРА МЕДАЛИ ОД ТРИ ДРЖАВИ!

Зоран Иге

НОВИ ТРЕНЕРИ И СУДИИ!

Зоран Иге

СУДИИТЕ НЕ ДОЗВОЛИЛЕ ПОВЕЌЕ ОД ДВА МЕДАЛА ЗА ПРИЛЕПЧАНИТЕ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе