Фудбал

ДВА ЧАСА ГЛЕДАЊЕ СВЕТСКО, ЧЕТИРИ МАЛ ФУДБАЛ

Вечерва се совпаднаа полуфиналниот меч од Светското првенство Хрватска – Аргентина на ТВ, со натпреварите од Хуманитарниот турнир во мал фудбал „Свети Никола“ во салата од ОУ „Добре Јованоски“. Прилепските љубители на фудбалот кои го сакаат и едното и другото, не можеа да гледаат се одеднаш. Некои гледаа мал фудбал од 18 до 20 часот, други од 22 до полноќ. Малкумина се одлучија цело време да гледаат само мал фудбал. Секоја чест на тие што играа меѓу 20 и 22 часот, на тие што беа дел од организацијата.

На првите натпревари беа идентични резултати. Рустика кетеринг со 4:1 беше подобра од Фреш Бо-То, а Декор колор Хајф кафе со 4:1 го совлада Тим Јосифов.

Од категоријата

ПОБЕДА – МАКЕДОНИЈА ЃП

Зоран Иге

(состави, стрелци) ГОЛЕМО КОЊАРИ ДО СЕНЗАЦИЈА ВО ВЕЛЕС!

Зоран Иге

(фото, резултати, стрелци) ПОБРАТИМОТ ДОНЕСЕ СРЕЌА ЗА ПРВ БОД!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе