Шах

ВТОРО МЕСТО ВО ГРЦИЈА

Во Лерин, Грција се одржа брзопотезен шаховски турнир со учество на 20 шахисти, 10 од Грција и 10 од Македонија. По 9 одиграни кола според Швајцарски систем, прилепчанецот Дејан Ѓорѓиески го освои високото 2. место со 5,5 поена. Имаше само 1 пораз (од победникот Зисис Цакнакис), 5 реми и 3 победи. Уште двајца прилепчани имаа висок пласман – петтиот Кире Николоски и шестиот ИМ Тони Кироски, кои освоија ист број поени, по 5,5.

Во последно време чести се турнирите каде на едно место се шахисти од Грција и Македонија.

 

Од категоријата

СЕ ПОЈАВИ ДЕТЕ ШТО ГИ ПОБЕДУВА СИТЕ

Зоран Иге

ШТО ЗНАЧИ ЗА ПРИЛЕПЧАНИТЕ СКРАТЕНИЦАТА МАТ?

Зоран Иге

ДЕТЕ ГИ ПОБЕДИ СИТЕ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе