Фудбал

КЛУБ ОД ЕДНО МЕСТО СЕ ПРЕСЕЛИ ВО ДРУГО, ТЕРЕН ИМА ВО ТРЕТО!

Во петокот на Градскиот стадион „Гоце Делчев“ во Прилеп екипата Цевитана беше домаќин на Истатов, на пријателски меч од женскиот фудбал. Гостинскиот клуб е интересен по тоа што има промени во осумгодишното постоење. Формиран е летото 2015 година со презимето на славниот голман од Струмица Благој Истатов. Тогаш седиштето е во Нов Дојран и натпреварите како домаќин ги игра на Игралиштето „Дојранско Езеро“. Така е се до летото 2022 кога се преместува во Скопје и игра на Стадионот „Цементарница 55“. Но, тоа не е се. За есенва, како терен каде ќе биде домаќин,  најавен е на игралиштето во Речица, Кумановско.

Првпат Истатов во Речица ќе биде домаќин во 3. рунда од Првата лига на македонија, кога се среќава со Цевитана.

Од категоријата

ДЕСПИНА СЕ ИЗВИШИ ДО 4. МЕСТО!

Зоран Иге

ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧУВА ВО ПРЕОДНИОТ РОК?

Зоран Иге

ТРОЈЦА БИВШИ ПОБЕДАШИ В НЕДЕЛА ВО ПРИЛЕП!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе