Шах

ПРИЛЕПСКО ДЕРБИ ВО ОХРИД!

Во Охрид е Државното екипно шаховско првенство на Македонија, во чија рамка е денешното 5. коло, со прилепското дерби Пелагон – Прилеп. Ако се земе предвид изгледот на табелата, фаворит е Прилеп, минатогодишниот вицешампион, со освоени 4 поени, додека Пелагон има 1. Во претходните рунди, Прилеп го совлада Шкупи со 4:2, потоа и Анпасан (Шипковица) со 5:1, но загуби од шампионот Алкалоид со 4:2 и од Гостивар со 2,5:3,5. Тимот Пелагон загуби од Гостивар со 2:4, од скопски Гамбит со 1,5:4,5 и од Куманово со 2,5:3,5, а ремизира 3:3 со Шкупи. Досега екипите настапуваа во овие состави, Пелагон со ВМ Далибор Стојановиќ (Б и Х), ВМ Никола Седлак (Србија), Горан Готовуша, Дејан Ѓорѓиески, Марјан Дамчески и Мартин Николовски, додека Прилеп со ВМ Бобан Богосављевиќ (Србија), ВМ Мирослав Миљковиќ (Србија), ИМ Дејан Стојановски, ИМ Тони Кироски, Кире Николоски, Васко Дамески, ВМ Тони Најдоски и Благоја Дамески.

ТАБЕЛА: Алкалоид 8, Гамбит 6, Гостивар и Куманово 5, Прилеп 4, Шкупи 3, Пелагон 1, Анпасан 0.

ДЕНЕШНО 5. КОЛО ОД 16 Ч.: Пелагон – Прилеп, Алкалоид – Шкупи, Гостивар – Анпасан, Гамбит – Куманово.

Од категоријата

ВЕЛЕСКИ ГО ПРЕТСТАВУВА ПРИЛЕП ВО СКОПЈЕ!

Зоран Иге

ПРИЛЕП СО ДВА ПРВОЛИГАША

Зоран Иге

ВЕЛЕСКИ ПОДОБАР ОД 60 КОНКУРЕНТИ НА ПРВЕНСТВОТО НА МАКЕДОНИЈА!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе