Шах

ДЕТЕ ГИ ПОБЕДИ СИТЕ!

Победник на Брзопотезниот турнир „Кривогаштани 2024“ е Никола Павлески. Иако има само 14 години, успеа да стигне до првото место со 7 поени на 7 партии. Сепак, ова не е изненадување, ако се земе предвид дека и на стартната листа Павлески беше прворангиран. Турнирот се смета и за првенство на Кривогаштани, така што второпласираниот Благоја Колески е најдобар меѓу учесниците од оваа општина. Тој, всушност, ја одбрани титулата првак на Кривогаштани. На турнирот имаше 17 учесници, од сите возрасни категории – пионери, младинци, сениори, ветерани над 70 години.

Конечен пласман: Никола Павлески 7 поени, Благоја Колески 6, Александар Аљакоски 5, Зоран Заткоски, Зоран Блажески и Цане Стојчески 4 итн.  

Одличен организатор е Општината Кривогаштани.

Од категоријата

ПРВОТО МЕСТО ИМ ПРИЛЕГА НА ПРИЛЕПЧАНИТЕ

Зоран Иге

ЧУДО: ИГРАШЕ СО КАРПОВ, ОСВОИ ТИТУЛА ПРЕД 48 ГОДИНИ, А ДУРИ СЕГА МУ ЈА ПРИЗНАА!

Зоран Иге

ПРИЛЕПСКИОТ ТИМ СО ТРОЈЦА СРБИ ГО НАПАЃА ФАВОРИТОТ

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе