100 години фудбал во Прилеп

ЈАС СУМ ТРЕНЕР, НЕ АРТИСТ!

Летото 1991 година, кога се наѕираше распадот на Југославија, фудбалските екипи имаа дотогаш невидени проблеми околу подготовките за учество во првенствата. Народот беше преокупиран со вести за можна војна, и не му остана простор да мисли и на фудбал. Во такви околности, третолигашот Победа не можеше да најде противник за пријателски меч. Првиот, договорен со Црвена звезда од Крагујевац, пропадна оти гостите, враќајќи се од Охрид, не застанале и заминале дома. Откажаа Силекс и други екипи. Тренерот Зоран Чолаковиќ беше разочаран.
– Немаме противници, не можеме да работиме, а од мене се бара прво место. Јас сум тренер, не артист. Не можам да глумам работа ако ја нема – рече Чолаковиќ.
Првенството во Третата југословенска лига не се доигра.

Од категоријата

РЕКОРД ВО ПУБЛИКА И ВО ИСПИЕНО ПИВО И КИСЕЛА ВОДА!

Зоран Иге

АВТОМОБИЛ ЗА НАЈСРЕЌНИОТ НАВИВАЧ НА ПОБЕДА!

Зоран Иге

ПРИЛЕПЧАНЕЦ ВО КАРИЕРАТА НА ЛЕГЕНДАРНИОТ ПИКСИ

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе