Други

ПЕТИЦИЈА ЗА УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА!

Универзалната сала се враќа како тема меѓу спортистите во Прилеп. Најново е што е најавена петиција (колективно писмено барање) до АМС. Најавата ја добивме од Рубинчо Седлоски, познатиот ракометен судија и спортски работник.

– Ве поканувам сите во вторник во 18 часот во големата сала на Локална самоуправа – Прилеп да дадеме поддршка на петицијата до Агенција за млади и спорт ЛС Прилеп да биде медијатор за изнаогање на решение на Универзалната сала. На состанокот ке биде и Градонацалникот каде ке даде писмени гаранции за салата да биде доделена на Прилеп и со тоа да се отвори за спортот во градот – пишува Седлоски.

Во октомври 2021 година имаше обид за пуштање на објектот, но само кусо беше во употреба.

Од категоријата

ЧЕСТИТ ВЕЛИГДЕН!

Зоран Иге

ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ ЗА УНИВЕРЗАЛНАТА ДА БИДЕ ПУШТЕНА

Зоран Иге

ЧЕСТИТ БОЖИК!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе