Шах

ПРИЛЕПЧАНЕЦОТ СТАНОЈОСКИ Е ДРЖАВЕН ПРВАК

Стартуваше како трет, излезе на крајот прв на Отвореното првенство на Македонија, одржано во Скопје. Тоа е прилепчанецот Звонко Станојоски, Можеби требаше да се смета за прв фаворит, со оглед на тоа што е единствениот со титулата велемајстор на првенството, меѓу 95 учесници.

Станојоски освои 7,5 поени преку три ремија (со Давид Николовски, ИМ Тони Лазов и Филип Михов) и шест победи (со Филип Величковски, Зоран Јовановски, Жарко Шелковски, Андреј Велјаноски, Антон Златков и ФМ Емил Ристески). На второто и третото место, со ист број поени (7,5) се ФМ Андреј Велјаноски и ИМ Никола Николовски. Вториот прилепчанец ФМ Роберт Велески е на 20. место со 5,5 поени.

Во женска конкуренција, меѓу 10 учеснички првак е ФМ Моника Стојковска со 7 поени, колку што има и втората Ивана Манова, додека прилепчанката Викторија Велеска е на 7. место со 2,5 поена.

Од категоријата

ЃОРЃИЕСКИ 14 МЕЧА БЕЗ ПОРАЗ!

Зоран Иге

ДЕТЕ ГИ ПОБЕДИ СИТЕ!

Зоран Иге

ВТОРО МЕСТО ВО ГРЦИЈА

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе