Пинг-понг

ДЕТЕ ОД 12 ГОДИНИ ГО БАРААТ ВО СЕНИОРСКИ ПРВОЛИГАШ!

Детето е Мартин Ристески, член на Младост 96. Само за две години се виде не само неговиот талент, ами и квалитетите низ домашните и меѓународните натпревари, како член на репрезентацијата на Македонија. Веќе има освоено десетина медали.

Наесен ќе настапува со двојна регистрација – за Младост 96 на натпреварите во младинските категории, а за Прилеп во сениорската Прва лига. Според пропозициите, Прилеп кој стана второлигашки првак со играчки кадар на возраст меѓу 37 и 47 години, во прволигашкото првенство мора да има во своите редови и младинец до 21 година. Токму тоа место ќе го пополни Мартин Ристески. Ова е изненадување со оглед на тоа што тој е дури 9 години помал, но во клубот Прилеп, каде што татко му Рубинчо е играч-тренер, имаат објаснување:

– Мартин иако е дете, има квалитети како да е младинец. Половина екипа и сега не победува – велат во клубот Прилеп.

Мартин почнал пингпонг пред 6 години кај Кире Ѓорѓиески – Мечето, по неколку месеци се откажал, а од 2021 година пак е со омилениот спорт.

Од категоријата

ДРАМАТИЧНО ДОБИЕН НОВИОТ ШАМПИОН!

Зоран Иге

ПРИЛЕПЧАНИ НАИДОА НА ПРЕСИЛНИ РИВАЛИ ВО РОМАНИЈА!

Зоран Иге

СОВЕТОТ НА ЃОКОВИЌ КАЈ НАШАТА СОФИЈА!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе