Фудбал

ПРИЛЕП ГИ СОБИРА ФУДБАЛСКИТЕ НАДЕЖИ ОД БАЛКАНОВ!

Турнирот за најмлади категории фудбалери „Прилеп куп“ станува традиционален. По минатогодишното прво издание, најавено е и годинашното, второ. под насловот „Прилеп куп 2023“. Организаторите Општина Прилеп и ФК Прилеп овојпат одат чекор натаму – турнирот го подигнуваат на меѓународно ниво. Се очекува учество на екипи од балканските земји (Македонија, Бугарија, Грција, Србија), во пет возрасни категории, меѓу 8 и 12 години.

Термините се 11, 12 и 13 август, на две локации – Игралиштето Могила и на Градскиот стадион „Гоце Делчев“.

 

Од категоријата

МАСОВНО ПРИСУСТВО Е ОЧЕКУВАЊЕТО ОД ПРВИОТ ТРЕНИНГ

Зоран Иге

ПОБЕДА – СКОПЈЕ

Зоран Иге

ЈАВУВАЊЕ ОД ПАЛЕРМО ( Јовица Релушкоски, навивач од Прилеп )

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе