Кошарка

(фото) ВРИЕ ОД ПУБЛИКА ВО ПРИЛЕП!

Прилепчаните не се само големи љубители на фудбалот и ракометот, ами и на кошарката. Тоа се гледа на Баскет-турнирот „КГЈ 3х3“, на отвореното игралиште пред ООУ „Кире Гаврилоски – Јане“. Сите седишта на монтажните трибини околу кошот се зафатени, а има и гледачи што стојат. А има што да се види, на натпреварите во три категории: младинци до 18 години, сениори над 18 и ветерани над 40.  

Турнирот е денеска и утре, денски и во вечерните часови под рефлектори.

 

Од категоријата

ОД ПРИЛЕП КОН АМЕРИКА!

Зоран Иге

КАДЕ ЌЕ ОДИ ПРИЛЕПСКАТА ПУБЛИКА?

Зоран Иге

СЕ НАЅИРА РИВАЛОТ НА МЕГА БАСКЕТ ЗА ПРЕСУДНИОТ ДУЕЛ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе