Џудо

СЕДУМ ДРЖАВИ ДЕНЕСКА ВО ПРИЛЕП!

Во салата на СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ во Прилеп денешниов ден е посветен на џудото. Се одржува 13-то издание на Меѓународниот џудо-турнир во пионерска и кадетска конкуренција “Прилеп, град херој – Цевитана куп” во организација на клубот Сеишин. Учествуваат надежни џудисти од седум држави и 30 клуба, со вкупно 300 натпреварувачи. Има и високи гости, кои имале голем придонес за овој спорт.

Турнирот е по повод 11 Октомври, а со него се одбележуваат 20 години од постоењето на клубот-домаќин.

Од категоријата

ТРИ МЕДАЛИ ЗА ПРИЛЕПЧАНИТЕ!

Зоран Иге

МЕДАЛИ НОСАТ ОТСЕКАДЕ!

Зоран Иге

БИТОЛА „ОКУПИРАНА“ ОД ПРИЛЕПЧАНИ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе