100 години фудбал во Прилеп

БЛАГОЈ МИТЕВ ОД СТРУМИЦА: ДА ИМА ДОБАР ФУДБАЛ ЗА ДА БИДЕ ЗАДОВОЛНА ПУБЛИКАТА ВО ПРИЛЕП!

Од Струмица го слушаме Благој Митев, некогашен лев бек на Беласица и Победа, сегашен член на Стручниот штаб на Беласица. Во пресрет на саботното дерби Победа – Беласица во Прилеп, тој вели:

– Чувствувам дека в сабота ќе има многу публика, која би сакал да присуствува на една фер,коректна игра и кој е подобар нека победи, а пријателството нека остане. Јас и денес имам другари, пријатели во Прилеп од времето кога учев и играв фудбал таму… Што се однесува до екипите, Победа има добар колектив и доста поединци меѓу кои Бојан Спиркоски, но и други, па затоа како комплетна екипа не случајно се на делба на второто место од табелата. Од друга страна и Беласица има млад, перспективен тим, за кој се надевам дека може да успее… Да се надеваме дека ќе има добар фудбал за да биде задоволна публиката во Прилеп.

Целиот разговор со Благој Митев на следниов линк:

 

Од категоријата

НАВИВАЧИТЕ СО БАРАЊЕ ДА СЕ СМЕНИ ИМЕТО НА КЛУБОТ!

Зоран Иге

СИТЕ НА НОЗЕ, МИСЛЕА ОТИ СЕ СВИРИ ХИМНАТА!

Зоран Иге

УЛИЦА ЗАБРАНЕТА ПОРАДИ ФУДБАЛ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе