Моделарство

ТРИ ДРЖАВИ ВО БОРБА ЗА МЕДАЛИ ВО ПРИЛЕП

Викендов на Спортскиот аеродром во Прилеп се одржува меѓународен натпревар од спортското воздухопловно моделарство „Македонија светски куп“. Учествуваат 40 врвни пилоти од Македонија, Бугарија и Србија. Борбите се за медали во F-1-A (едрилици), F-1-B (гуменици), F-1-C (клипеници), F-1-Q (електрични), F-1-H (едрилици за помлади пилоти). Има две возрасни категории – јуниори и сениори. Македонија ја претставуваат дваесетина репрезентативци, кои се борат за поени неопходни за што повисок пласман на табелата од серијата светски купови.

Купот е според календарот на ФАИ (Светската воздухопловна федерација) и ВФМ (Воздухопловната федерација на Македонија), а домаќин е клубот Фил феникс од Прилеп.

Од категоријата

(фото) СВЕТСКО ПРИЗНАНИЕ ДОБИ САМО ЕДЕН ЧОВЕК – ПРИЛЕПЧАНЕЦ!

Зоран Иге

ДЕТЕ ПРИЛЕПЧАНЧЕ ГИ ПОБЕДИ СИТЕ ВОЗРАСНИ НА СВЕТСКИОТ КУП!

Зоран Иге

МАКЕДОНЦИТЕ СО НОВИ ПОЕНИ ЗА СВЕТСКАТА ЛИСТА

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе