Шах

ПРИЛЕПЧАНИ ВО БОРБА ЗА 150 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ!

В недела е новото издание на Меѓународниот шаховски брзопотезен турнир „ „Алкалоид ОПЕН“ во Скопје. Меѓу 248 пријавени од 7 држави (Бугарија, Шпанија, Германија, Грција, Косово, Србија, Македонија), има и прилепски шахисти.  Велемајсторот Звонко Станојоски е на 10-тата стартна позиција, фидемајсторот Роберт Велески на 28., Дејан Ѓорѓиески на 38., Горан Готовуша на 46… Наградниот паричен фонд е 150 илјади денари. Како главен фаворит за првото место е учесникот со највисок рејтинг, велемајсторот Кирил Георгиев со 2589 поени, пред интермајсторот Дејан Стојановски со 2491 (двајцата од Македонија).

Турнирот е во хотелот „Континентал“.

Од категоријата

ПОДОБАР ОД 131 УЧЕСНИК!

Зоран Иге

ЃОРЃИЕСКИ 14 МЕЧА БЕЗ ПОРАЗ!

Зоран Иге

ПРИЛЕПЧАНЕЦОТ СТАНОЈОСКИ ВТОР МЕЃУ 173 УЧЕСНИЦИ!

Зоран Иге

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе