шах

Шах

ПРИЛЕПЧАНЕЦОТ ВЕЛЕСКИ 21 МЕСТО ПОГОРЕ ОД СТАРТНАТА ПОЗИЦИЈА

Зоран Иге
     На Европскиот поединечен шампионат во Брежице, Словенија, настапија шестмина шахисти од Македонија, меѓу нив прилепскиот фидемајстор Роберт Велески. Тој го освои 243. место...
Шах

ШЕСТМИНА МАКЕДОНЦИ СЕ БОРАТ СО ЕВРОПСКАТА ЕЛИТА

Зоран Иге
Во Брежице, Словенија, се одржува Европското поединечно шаховско првенство, на кое меѓу 317 учесници од 40 држави се шестмина претставници на Македонија. Тоа се: ВМ...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе