100 години фудбал во Прилеп

100 години фудбал во Прилеп

ПОСЛЕДНИОТ ПЛАКАТ ЗА ПОБЕДА

Зоран Иге
Секое време носи промени, така и во спортот. Возрасните се сеќаваат дека пред секој спортски натпревар на домашен терен, спортските екипи ги информираа спортските љубители...
100 години фудбал во Прилеп

ЧЕТА ВОЈНИЦИ, НАВИВАЧИ НА ПОБЕДА!

Зоран Иге
Беше недела, 8 ноември 1987 година. На стадионот „Гоце Делчев“ претстоеше натпревар од 13. коло на Втората фудбалска лига – Исток, Победа – Црвена звезда...
100 години фудбал во Прилеп

СИТЕ НА НОЗЕ, МИСЛЕА ОТИ СЕ СВИРИ ХИМНАТА!

Зоран Иге
Македонска химна отсекогаш била „Денес над Македонија“, но таа никогаш не се интонирала на спортските натпревари пред почетните години по осамостојувањето, бидејќи Македонија не беше...
100 години фудбал во Прилеп

ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН!

Зоран Иге
Од крајот на седумдесеттите години на 20 век почнаа големите зимски турнири во мал фудбал во Прилеп. Се одржуваа во периодот кога екипите од големиот...
100 години фудбал во Прилеп

КАРИКАТУРИ СО ФУДБАЛЕРИТЕ НА ПОБЕДА!

Зоран Иге
Некогаш имаше многу шеги, анегдоти, хуморески, па и карикатури поврзани со фудбалот, со Победа. Автори на карикатурите беа врвните мајстори на овој вид уметност, Јово...
100 години фудбал во Прилеп

ПРИЛЕПЧАНЕЦ КРАЈ АУТ-ЛИНИЈА ПРЕД 90 ИЛЈАДИ ГЛЕДАЧИ!

Зоран Иге
Покрај фудбалери и тренери, Прилеп имал и врвни фудбалски судии. Сепак, поради тоа што долго време е жител на Скопје, недоволно се споменува како прилепчанец...
100 години фудбал во Прилеп

ИЛЈАДА ПРИЛЕПЧАНИ ВО ВЕЛЕС!

Зоран Иге
Од денешен агол изгледа нешто неверојатно, но вистинито е – многу публика да се собере за натпревар помеѓу Борец и Победа во Велес. Тоа се...
100 години фудбал во Прилеп

ЦЕЛИОТ КЛУБ ПОБЕДА КАЈ ЕВРОПСКИОТ ШАМПИОН!

Зоран Иге
На 30 септември 1987 година, на Градскиот стадион во Скопје се одигра реванш-мечот од 1. коло од Купот на европските фудбалски шампиони, Вардар (Југославија) –...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе