Шах

Шах

ИТАЛИЈАНСКАТА ПАДОВА Е ПРОТИВНИК НА ПРИЛЕПЧАНИТЕ!

Зоран Иге
Приближува Европскиот клупски куп во шах, кој од 30 септември до 8 октомври ќе се одржи во Драч, Албанија. Таму, според распоредот, екипата Прилеп во...
Шах

СТРАНЦИ ВО БИТКАТА ЗА МАКЕДОНСКИ ШАМПИОН!

Зоран Иге
Во Охрид почна Државното екипно шаховско првенство на Македонија. Учесници се: Алкалоид, Гамбит и Шкупи (Скопје), Прилеп и Пелагон (Прилеп), Анпасан (Шипковица), Гостивар и Куманово....
Шах

НА ПРИЛЕП МУ ПОДМЕТНАЛЕ ПОГРЕШЕН СОСТАВ – СО АЗЕРБЕЈЏАНЕЦ, ЕГИПЌАНЕЦ, ГЕРМАНЕЦ, УКРАИНЦИ И ФРАНЦУЗИ!

Зоран Иге
Екипата од ШК Прилеп од 30 септември до 8 октомври ќе учествува на Европскиот шаховски  клупски куп во Драч, Албанија. Во врска со ова на...
Шах

НАШИОТ ВЕЛЕСКИ СОБОРИ ТРОЈЦА ХРВАТИ И ТУРЧИН

Зоран Иге
Предмалку заврши Шестиот шаховски турнир „Шолта опен 2023“ во Хрватска, за шахисти со моментален рејтинг до 2300 поени. Единстениот претставник од Македонија, прилепчанецот, фидемајсторот Роберт...
Шах

ВЕЛЕСКИ СЕ БОРИ СО 104 РИВАЛИ ОД 22 ДРЖАВИ!

Зоран Иге
Во Хрватска се одржува Шестиот шаховски турнир „Шолта опен 2023“ за шахисти со моментален рејтинг до 2300 поени. Единстен претставник од Македонија е прилепчанецот, фидемајсторот...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. ДА Повеќе